Geschiedenis

Als oprichter, eigenaar en bedrijfsleider is Herman Ploeg al meer dan twintig jaar de drijvende kracht achter Meubelmakerij Ploeg.

Meubelmakerij Ploeg werd in 1991 in opgericht door Herman en Joke Ploeg en was destijds gevestigd in Alkmaar aan de Nieuwpoortslaan. In 1994 maakte het bedrijf  de overstap naar een grotere werkplaats in Spanbroek. Door uitbreiding van de orderportefeuille en toename van het aantal benodigde machines werd het in 2000 noodzakelijk om te verhuizen naar een nog grotere werkplaats. Deze werd gevonden op industrieterrein Zuiderdel in Broek op Langedijk waar het bedrijf nog steeds gevestigd is.

De bedrijfsadministratie en planning is in handen van Joke Ploeg. Na aanschaf van een computergestuurde freesmachine (CNC) begon de meubelmakerij zich steeds meer toe te leggen op de industriële markt, ook wel business to business markt genoemd.

‘’De laatste jaren richten wij ons vooral op het ontwerpen en produceren van hout- en houtgerelateerde producten voor de industriële markt. Het uitdenken en realiseren van complexe ontwerpen geeft veel voldoening.’’